Placering av nya flikar i Firefox

Om man vill styra var nyöppnade tabbar ska placeras så räcker inte de vanliga inställningarna till, åtminstone inte i min webbläsare, Firefox 75.0. Man kan då ställa sig i adressfältet och skriva about:config och trycka retur. Då öppnas en inställningssida med massvis av inställningar och man får vara lite försiktig. Man får först en varning och när man har passerat den så kan man endera söka eller visa allt. I detta fall är det lämpligt att söka på ”browser.tabs.i”. Man får då fram browser.tabs.insertAfterCurrent och browser.tabs.insertRelatedAfterCurrent som är de berörda inställningarna. Som förvalt är den första falsk (false) och den andra sann (true). Jag har ändrat så att båda är sanna så att alla flikar alltid öppnar till höger om aktiv flik.

Det var lite snabbt och översiktligt men här finns en mer detaljerad instruktion: How do I make tabs open on the right by default?

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *